Mediteranska 2

Solata z breskvami in pršutom

Čas kuhanja: 25 min

Posebna poletna solata, ki bo najbolj navdušila strastne kuharske ustvarjalce in vse gurmane po duši. Slastne breskve se ne priležejo le v slaščicah, odlične so tudi v kombinaciji s svežo listnato zelenjavo in aromatičnim pršutom.

Sestavine

Sestavine za 2 osebi:

  • 100 g rukole
  • sveža breskev
  • 120 g pršuta
  • 2 kepici bivolje mozzarelle
  • 5 žlic pinjol

 

Preliv:

  • 3-4 žlice rdečega balzamičnega kisa Natureta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica medu

Postopek

  1. Breskve narežite na krhlje, pokapajte z oljčnim oljem in popecite na žaru.
  2. Pinjole popecite na rahlem ognju, da zadišijo.
  3. Pršut narežite na tanke trakove in odcedite mozzarello.
  4. Svežo rukolo operite in porazdelite na pripravljena krožnika.
  5. Pripravite preliv iz navedenih sestavin.
  6. Sveži rukoli dodajte krhlje popečene breskve, trakove pršuta in mozzarello.
  7. Solato prelijte s prelivom in posujte s pinjolami.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna