Mediteranska 2

Spomladanska solata z gorčičnim prelivom

Čas kuhanja: 1h

Prebujanje narave s pisanimi cvetovi vse okrog nas, zbudi v naših telesih posebno željo po sočni in pisani hrani, kajne? Pomladne solate lahko pripravimo na 1001 način, a nekatere po svojih sestavinah izstopajo. Ste že poskusili kombinacijo sočnih rdečih jagod z gorčico? Ali pa mehko feto s cvetličnim medom? Vsi ti sočni okusi vas pričakajo v tej pisani solati, idealni za lahko kosilo, malico ali piknik prilogo.

Sestavine

Sestavine za solato:

  • 2 pesti mešane zelene solate
  • 80 g piščančjih prsi
  • ½ avokada
  • češnjev paradižnik
  • sveže jagode
  • sir feta
  • žlica grobo mletih lanenih semen in sezama

 

Sestavine za preliv:

  • 1 žlica kamniške gorčice Natureta
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • sok 1 limone (razredčen s 3-5 žlic vode)
  • 2 žlici olja
  • ščepec popra
  • ščepec mešanice provansalskih začimb
  • ščepec mletega česna

Postopek

1. Po želji in okusu začinimo in pripravimo piščanca. Lahko ga spečemo v pečici ali pripravimo na žaru.

2. Svežo solato dobro operemo in osušimo.

3. Pripravimo preostale sestavine za solato: operemo in narežemo poljubno količino paradižnika, pest svežih jagod, razpolovimo avokado ter ga pokapamo z limonovim sokom.

4. V kozarcu ali manjši posodici z žlico ali metlico za mešanje zmešamo vse navedene sestavine za solatni preliv. Po okusu dodamo še majhno količino vode ali za več kislosti dodatno žlico limonovega soka.

5. V solatno skledo najprej položimo pripravljeno zeleno solato, ki jo zabelimo z nekaj žlicami solatnega preliva. Nato dodamo še preostale sestavine (piščanec, paradižnik, redkvica, avokado).

6. Po vrhu nadrobimo feto, semena in vse skupaj prelijemo s preostalo količino solatnega preliva.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna