Mediteranska 4

Svinjska ribica v listnatem testu

Čas kuhanja: 1h

Že imate recept za naslednje družinsko kosilo? Če želite navdušiti svoje omizje, predlagamo da preizkusite svojo ustvarjalnost z receptom za tradicionalno jed, ki je pripravljena na kreativen, moderen način.

Sestavine

  • 450-500 g svinjske ribice
  • žlička soli
  • ½ žličke belega popra
  • 2 žlici olja
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka (200 g)
  • jabolko (80-100 g)
  • žlička soli 
  • ¼ žličke belega popra
  • žlička jabolčnega
  • 2 ½ žlici delikatesnega hrena Natureta
  • 1 zavoj listnatega testa (275 g)
  • jajce za premaz

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pripravimo pladenj, ki ga pokrijemo s papirjem za peko.
  2. Svinjsko ribico dobro natremo s soljo in belim poprom. V večji ponvi segrejemo 1-2 žlici olja in na njem popečemo svinjsko ribico z vseh strani. Popečeno meso prestavimo na krožnik.
  3. V isti ponvi pripravimo nadev. Preostanek olja segrejemo in dodamo drobno nasekljano šalotko. Pražimo 2-3 minuti nato dodamo naribana stroka česna. Premešamo in pražimo še kakšno minuto.
  4. Sedaj dodamo naribano korenje in naribano olupljeno jabolko. Premešamo in pražimo dobrih 5 minut. Tik pred koncem praženja začinimo s soljo, belim poprom in jabolčnim kisom. Premešamo in odstavimo.
  5. K rahlo ohlajenemu nadevu primešamo delikatesni hren.
  6. Na pripravljen pekač položimo odvito listnato testo.
  7. Dve tretjini listnatega testa pokrijemo z nadevom, preostalo tretjino pustimo prazno.
  8. Svinjsko ribico položimo na sredino nadeva in čez njo zavihamo levo stran obloženega testa nato pa še desno stran. S prsti stisnemo šiv skupaj in odrežemo višek testa oziroma neobmazano tretjino testa. Testo spnemo skupaj tudi na obeh koncih ribice. Višek testa prihranimo za dekoracijo.
  9. Ko je ribica v celoti zavita v testo jo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Sedaj jo poljubno okrasimo s preostankom testa.
  10. Svinjsko ribico pečemo 25-30 minut pri 200 °C, na sredini in brez ventilacije. Za popolno peko si pomagamo z vbodnim termometrom, ki meri središčno temperaturo, ta naj bo 68-72 °C.
  11. Pečeno svinjsko ribico pustimo počivati 10 minut nato jo narežemo na rezine in postrežemo s poljubno prilogo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna