Mediteranska 2

Tunina solata s kislimi kumaricami

Čas kuhanja: 30min

Predstavljamo vam okusen in preprost recept, izpod rok Alje Poharc (Brunch Queen), ki združuje svežino tunine solate z značilno hrustljavostjo kislih kumaric. Ta jed je idealna za lahkotno kosilo ali večerjo, saj ponuja bogat okus in hitro pripravo, ki bo navdušila vse ljubitelje morskih dobrot in svežih solat

Sestavine

  • 1 konzerva tune v vodi (odcejena)
  • 2-3 kisle kumarice Natureta (narezane na majhne kocke)
  • 1/2 rdeče čebule (drobno sesekljana)
  • 1 manjša paprika (narezana na kocke)
  • 1/2 skodelice kuhane čičerike 
  • 2 žlici grškega jogurta (ali majoneze, po želji)
  • Sok 1/2 limone
  • Sol in poper po okusu
  • Svež drobnjak za okras (po želji)

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte tuno, kisle kumarice, rdečo čebulo, papriko in čičeriko.
  2. Dodajte grški jogurt (ali majonezo) in limonin sok.
  3. Dobro premešajte in začinite s soljo ter poprom.
  4. Na koncu dodajte sesekljan svež drobnjak za okras.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna