Mediteranska 2

Vegetarijanske polnjene paprike

Čas kuhanja: 1h 30min

Polnjene paprike z mletim mesom vsi zelo dobro poznamo, kaj pa njihovo vzelenjavno različico? Kljub temu, da je zelo drugačna od tradicionalne priljubljene jedi,  je odličnega okusa in bo všeč vsem družinskim članom. Namig: Paprike lahko namesto mletega mešanega mesa nadevate tudi s popečenim piščancem ali ribjimi fileji in ponovno odkrijete nov okus najljubšega kosila.

Sestavine

  • 4 paprike (za polnjenje)
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 240 g riža parboiled Natureta
  • kozarec čičerike Natureta
  • 1 bučka
  • sušeni paradižniki v olju Natureta
  • pol čebule
  • 2 stroka česna
  • 1-2 dcl belega vina (ali jušne osnove)
  • 4 žlice rdečega pesta Natureta
  • sol in poper
  • mediteranske začimbe (bazilika, rožmarin, origano …)
  • parmezan

Postopek

  • Rižoto pripravimo po klasičnem receptu: na vročem olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kocke narezano bučko ter paprike (zeleno in rdečo) in dušimo približno 5 minut.
  • Dodamo riž, ki smo ga predhodno sprali s hladno vodo, čičeriko, štiri žlice rdečega pesta in suhe paradižnike.
  • Zalijemo z vinom oz. jušno osnovo. Začinimo po okusu in kuhamo, dokler ni riž kuhan na ¾ (na zob).
  • Na koncu dodamo še malo parmezana. Paprike prepolovimo, očistimo in nadevamo z rižoto.
  • Postavimo jih v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 160 stopinj Celzija. Pečemo približno 1 uro.
  • Namig: Paprike lahko nadevate tudi s popečenim piščancem ali ribjimi fileji. Kot prilogo lahko servirate slan krompir.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna