Mediteranska 3

Mini pite z lečinim bolognesom

Čas kuhanja: 1h

Slastne mini pite z Lečin bolognese omako pripravimo zase ali takrat, ko želimo poln hranljiv obrok zase ali za  obiske. Primerne so tudi za vegetarijance, popestrile pa bodo vsako mizo in prepričale tudi zaprisežene mesojedce. Pripravimo jih lahko tudi dan vnaprej, jih hranimo v hladilniku in naslednji dan spečemo, da so še tople, ko jih postrežemo.

Sestavine

Sestavine za pite – za 12 pit

  • krhko testo
  • listnato testo
  • lečin bolognese Natureta
  • narezana čebula
  • svež timijan
  • stepeno jajce
  • olje

 

Sestavine za krhko testo

  • 400 g moke
  • 200 g na koščke narezanega masla
  • 1 jajce
  • par žlic hladne vode
  • ščepec soli

Postopek

  1. Vse sestavine za krhko testo zmiksamo v multipratiku. Testo naj počiva vsaj pol ure preden ga razvaljamo.
  2. Medtem na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo svež timijan čez nekaj minut že lečin bolognese. Kuhamo 15 minut.
  3. Modelčke pomažemo z oljem. Krhko testo razvaljamo na 2-3 mm debeline. Z okroglim modelčkom izrežemo kroge, ki se lepo usedejo v modelčke.
  4. Vanje nadevamo lečin bolognese.
  5. Nato razvaljamo še listnato testo in z malo manjšim okroglim modelčkom izrežemo pokrovčke za pite. S stepenim jajcem pomažemo robove krhkega testa v modelčkih in nanje položimo izrezane kroge listnatega testa. Tudi njih pomažemo s stepenim jajcem.
  6. Na vrhu naredimo majhno zarezo iz katere bo uhajala para med peko.
  7. Pečemo na 200 stopinj približno 18-20 minut.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna