Ješprenjeva juha z zelenjavo Natureta

Ješprenjeva juha z zelenjavo Natureta

Sestavine

  • 100g ješprenjčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 230g zamrznjenega korenja v kockah Natureta
  • 230g krompirja
  • 150g zamrznjenega graha Natureta
  • 2 pločevinki (380g) rdečega fižola Natureta
  • 1l vode ali zelenjavne juhe
  • 1 lovorov list
  • 1 žlička majarona
  • ½ žličke mletih kuminovih semen
  • ščepec timijana
  • 1 žlica kvasne zelenjavne paste za juho
  • 1dl nesladkanega jabolčnega soka
  • sol
  • olivno olje

Priprava

Ješprenj operemo in ga čez noč namočimo v večji količini vode. Vodo odlijemo in ješprenj v loncu v malo osoljeni vodi na zmernem ognju kuhamo 15 minut, nato odstavimo. Čebulo očistimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na drobne kocke. V velikem loncu segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo in česen. Dodamo krompir, zamrznjeno korenje v kockah Natureta in zamrznjen grah Natureta in pražimo še 10 minut. Dodamo predhodno kuhan ješprenj in malo podušimo. Zalijemo z vodo ali zelenjavno juho in pustimo rahlo vreti 15 minut, da se zelenjava zmehča. Primešamordeči fižol Natureta, kvasno zelenjavno pasto, začimbe, jabolčni sok in solimo. Kuhamo še 2 minuti in postrežemo.