Slovenska 4

Kokosovi dvojni poljubčki z jagodnim džemom in belo čokolado

Čas kuhanja: 1h

Presenetite svojo boljšo polovico s sladkim darilom, katerega okus bo še slajši. Kokos vas bo ponesel z mislimi na rajske plaže, okusne maline pa bodo priklicale vonj po pomladi in poletju. Kokosova moka vsebuje visoko vrednost vlaknin, ki skrbijo za zdravo prebavo, poleg tega pa ne vsebuje glutena, zato jo lahko uživajo tudi tisti, ki se držijo zdravstvenih priporočil. Poigrajte se v kuhinji in se posladkajte s sladico, ki bo še dolgo ostala v vaših mislih.

Sestavine

 • 4 beljaki
 • 200 g sladkorja v prahu ali drobnega kristalnega sladkorja
 • 200 g kokosove moke ščepec mlete vanilje
 • 50 g jagodnega džema Natureta Supreme
 • 50 g belega čokoladnega obliva
 • 15 g kokosove maščobe ali kakavovega masla
 • malo kokosove moke za posip

Postopek

1. Beljake dobro stepemo in med stepanjem postopoma dodamo sladkor v prahu. Če ga nimamo, je tudi kristalni sladkor v redu, le dlje časa moramo stepati, da se kristali raztopijo. Lahko uporabimo tudi svetel rjav sladkor, le kristali naj bodo drobni.

2. Masi dodamo mleto vanilijo, lahko tudi vanilijev sladkor ali pol izpraskanega stržena vanilije.

3. Z metlico ročno enakomerno vmešamo še kokosovo moko. Maso nadevamo v dresirno vrečko z okroglim tulcem, če pa te nimamo, jo nadevamo v navadno polietilensko vrečko in s škarjami odrežemo vogalček, a pazimo, da odprtina ni daljša od pol centimetra. Sicer bomo delali prevelike poljubčke.

4. Ko maso polnimo v vrečko bodimo praktični in vrečko zavihajmo navzven, da bomo na koncu polnjenja rob poravnali in bo ostal čist.

5. Pekač obložimo s peki papirjem in na papir precej na gosto nabrizgamo manjše poljubčke.

6. Pečemo jih v pečici, ogreti na 160°C. Pečemo toliko, da od roba rahlo porumenijo, to je okrog 15 minut. Če bomo poljubčke polagali zelo skupaj, bomo vso maso razporedili na dva pladnja, sicer pa na tri.

7. Polovico ohlajenih poljubčkov nadevamo z jagodnim džemom Natureta Supreme. Najbolje je, če džem prej pretlačimo skozi cedilo in spasiranega nadevamo v vrečko, odrežemo vogal in iztisnemo za grah džema na polovico vseh poljubčkov.

8. Nadevane poljubčke pokrijemo z nenadevanim in jih na koncu do polovice pomočimo v staljen obliv. Obliv pripravimo tako, da nad paro segrejemo bel čokoladni obliv.

9. Če je obliv pregost, mu dodamo kokosovo maščobo, lahko pa tudi kakavovo maslo. Preden se čokolada strdi, dekorativno posujemo s kokosovo moko. Poljubčki so zelo okusni. Dobro je, da jih čim prej porabimo, saj džem, posebej, če ga malo več, lahko poljubčke zmehča.

Naturetin namig: namesto jagodnega lahko uporabimo tudi mareličnio džem Natureta Supreme.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna