Slovenska 3

Tiramisu z jagodnim džemom

Čas kuhanja: 1h

Obožujete sladice na žlico? Potem poskusite jagodni tiramisu, ki bo s svojim sočnim okusom ponesel sladico na višji nivo. Sladke jagode bodo dodale sladici igrivost, poleg tega pa so bogat vir vitaminov in mineralov. Med drugim vsebujejo tudi železo, ki rispeva k normalnemu prenosu kisika po telesu in pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Sladica bo še posebej navduševala v toplih pomladnih in poletnih dnevih, odlično pa se prileže kot sladka pregreha po kosilu. Po eni žlici, jih boste želeli okusiti še več.

Sestavine

 • 500 g mocsarponeja
 • 3 jajca ali 6 rumenjakov
 • 4 listi želatine
 • 320 g jagodnega džema Natureta
 • 3 dl vode
 • sok 1 limone
 • 2 zavojčka baby piškotov (polovico velikega paketa)

Postopek

1. Jajca z 1 žlico sladkorja s pomočjo elekričnega mešalnika stepemo v penasto maso, dodamo moscarpone in zmešamo.

2. Liste želatine namočimo v hladni vodi. 5 žlic marmelade naložimo v ponev, jo segrejemo in dodamo ožeto želatino. Mešamo tako dolgo, da se raztopi in v to maso vmešamo eno tretjino moskarponejeve mase.

3. Še enkrat dobro premešamo in dobljeno jagodno maso stresemo v preostanek moskarponejeve mase. Tako dobimo kremo.

4. Vodo in limonin sok zmešamo ter v limonado na hitro pomočimo vsak piškot posebej. Pazimo, da obrnemo res na hitro, da se ne napije preveč tekočine in nam ne razpade med prsti.

5. Piškote polagamo enega do drugega na pladenj. Prelijemo s polovico kreme in prekrijemo z novo vrsto omočenih piškotov. Te prekrijemo s preostalo kremo, jo enakomerno razporedimo in postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur, še bolje čez noč.

6. Tiramisu po želji prelijemo s prelivom iz vode, razmešane z jagodno marmelado v razmerju 1:1. Razmešamo s paličnim mešalnikom ali še bolje z žlico spasiramo čez cedilo ter uporabimo le odcejeno tekočino.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna