Slovenska 3

Cvetačna juha z lečo

Čas kuhanja: 1h

Cvetačna juhica bo navdušila vse ljubitelje jedi na žlico. Ni samo okusna, ampak je tudi zelo zdrava saj cvetača vsebuje veliko vlaknin, ki bodo poskrbele za dobro prebavo in zdravo srce. Da vas bo juha nasitila ji dodajte lečo, ki vas bo zaradi visoke vsebnosti vlaknin in beljakovin nasitila. Pogrejte se v mrzlih zimskih dnevih.

Sestavine

  • 150g zelene leče
  • 1 zavitek (450g) zamrznjene cvetače Natureta
  • 100g mandljev
  • 3 stroki česna
  • 1,2 l vode
  • 1 žlica jušne začimbe
  • 1 žlička kvasnega namaza
  • sol
  • kokosovo olje

Postopek

1. Lečo čez noč namočimo v večji količini vode.

2. Zjutraj vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo in kuhamo 10 minut. Odcedimo.

3. Mandlje blanširamo in olupimo. Stresemo jih v električni mešalnik, prilijemo polovico vode in na najvišji hitrosti mešamo do gladkega.

4. Česen olupimo in sesekljamo.

5. V velikem loncu segrejemo kokosovo olje in pražimo česen, da zadiši.

6. Dodamo zamrznjeno cvetačo Natureta, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo, da cvetača odmrzne.

7. Prilijemo mandljevo mleko in preostalo polovico vode ter zavremo. Kuhamo 15 minut, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.

8. Začinimo z jušno začimbo in kvasnim namazom ter solimo.

9. Primešamo kuhano lečo, ki jo po želji predhodno nekoliko prepražimo na majhni količini maščobe.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna