Slovenska 3

Masleni piškoti

Čas kuhanja: 40min

Masleni piškoti ob kavi so vedno dobra izbira. Tokrat jim dodajte lešnike, ki med vsemi oreščki vsebujejo največ vitamina E. Ta vitamin je priporočljivo uživati saj zmanjšuje tveganje za bolezni srca, poleg tega pa skrbi za zdrave lase in nohte. Za piko na i jih po vrhu premažite s svojim najljubšim Natureta džemom.

Sestavine

  • katerikoli džem Natureta
  • 1400 g moke
  • sol
  • 1200 g masla
  • 250 g mleti sladkor
  • 600 g lešnikov (celih, stolčenih)
  • mleti sladkor za posip pred peko
  • kakav

Postopek

1. Fino stepemo maslo in sladkor v prahu, dodamo prepražene ter rahlo nadrobljene lešnike, umešamo moko ter jih oblikujemo v krogljice, ki jih nato povaljamo v sladkor in kakav.

2. Pečemo na 180° C, 15 do 20 minut.

Namig: Piškotno maso razvaljamo na 2 cm širine in jo zložimo v pladenj za peko. Na maso položimo do 1 cm džema, katerega enakomerno razporedimo po masi in čez potresemo maso za piškote. Vse skupaj pečemo cca. 20 minut pri 160 °C.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna