Slovenska 2

Hrustljavi sladki krompirček s provansalskimi začimbami in parmezanom

Čas kuhanja: 1h

Hrustljavi sladki krompirček je odlična ideja za bolj zdravo kosilo ali prigrizek. Ima slajši okus kot navadni krompir, zato bo sredica bolj sočna, hrustljava skorjica s sirom pa bo dodala okusu še piko na i.

Sestavine

  • 500 g sladkega krompirja
  • 2 jajci
  • skodelica moke
  • pol skodelice koruznega zdroba
  • 50 g parmezana
  • sol

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
  2. Na rezine narezan sladki krompir paniramo: povaljamo ga v moki, jajcu in nato v drobtinah.
  3. Drobtinam dodamo še koruzni zdrob in parmezan.
  4. Pekač obložimo s peki papirjem. 
  5. Na peki papir polagamo panirane rezine in jih posolimo.
  6. Krompir pečemo 15–20 minut z vključeno ventilacijo.
  7. Pečemo ga toliko časa, da dobi zlato hrustljavo skorjico.

 

9
    Vaša košarica
    Jabolčni kis Natureta
    Cena:2,59 
    - +
    2,59 
    PREBRANEC 850 G
    Prebranec
    Cena:2,69 
    - +
    2,69 
    sušeni paradižniki_Natureta
    Sušeni paradižniki v olju
    Cena:3,45 
    - +
    3,45 
    Telečja_obara_Natureta.jpg
    Telečja obara
    Cena:2,59 
    - +
    2,59 
    Rdeca_pesa_Natureta
    Rdeča pesa brez kumine
    Cena:1,45 
    - +
    1,45 
    Kamniska_gorcica_290g_Natureta
    Kamniška gorčica
    Cena:1,69 
    - +
    1,69 
    Jota_s_kislim_zeljem_Natureta
    Jota s kislim zeljem
    Cena:3,09 
    - +
    3,09 
    Črne_olive_290g_Natureta (2)
    Črne olive
    Cena:2,49 
    - +
    2,49 
    NAMAZ S PAPRIKO 530 G
    Namaz s papriko
    Cena:2,19 
    - +
    2,19