Slovenska 3

Rožičevi mufini brez jajc in mleka z jagodno glazuro

Čas kuhanja: 1h

Nad temi rožičevimi mafini boste navdušeni še posebej tisti, ki se morate izogibati uživanju mlečnih izdelkov. So odlična izbira za zajtrk ali pa kot malica za na pot, ki vas bo posladkala tudi, ko ne boste doma. Na račun pa boste prišli tudi vsi tisti, ki vam dekoarcija sladic predstavlja užitek, saj te mafine lahko okrasite na mnogo razližnih načinov. Bodite ustvarjalni.

Sestavine

  • 23 dag pirine moke
  • 7 dag mletega rožiča
  • 2 žlički vinskega kamna
  • 2-3 zdrobljene glavice kardamoma (če ga nimamo izpustimo)
  • 2 žlički mletega lana
  • rozine ali kakršnokoli suho sadje po želji
  • 12 dag kokosove masti
  • 12 dag rjavega sladkorja ali agavinega sirupa
  • 4 dl sojinega/riževega napitka
  • 12 papirnatih posodic za muffine
  • 6 žlic jagodnega džema Natureta Supreme

Postopek

1. Kokosovo mast razpustimo nad šibkim ognjem, da se stali.

2. Posebej zmešamo vse suhe in posebej vse tekoče sestavine.

3. Nato vse skupaj zmešamo in pustimo 5 minut, da se sestavine sprimejo in posrkajo tekočino.

4. Testo razporedimo v model za mufine, ki smo ga obložili s papirnatimi posodicami.

5. Pečemo pri 180 °C cca 20min. Mufine pustimo v pečici še 5 minut.

6. Za preliv jagodni džem s 3 žlicami vode spasiramo skozi cedilo in mufine pomakamo v glazuro. Lahko jih omočimo tudi dvakrat, v tem primeru se bo glazura še bolj bleščala.

7. Mufine lahko dekorativno okrasimo še s stopljenim oblivom iz bele čokolade, ki ga nadevamo v koničast svitek iz papirja za peko ali vrečko za živila, ki ji s škarjami odrežemo vogal. Pazimo, da je odprtina majhna, sicer bomo »pisali« bolj debelo.

8. Na mufine lahko nabrizgamo različne oblike, od spiral, srčkov, rožic, črt, mrež…

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna