Slovenska 3

Rižota s hokaido bučo

Čas kuhanja: 1h

Pripravite rižoto s hokaido bučo, ki ima še posebej dober maslen okus. Poleg tega vsebuje veliko vitamina A, ki pripomore k boljšemu vidu in krepi zdravje oči. Okusna rižota bo okusno kosilo ali večerja.

Sestavine

  • 250 g riža Arborio
  • 1 šalotka
  • 2 stroka česna
  • 1 dl belega vina
  • 7,5 dl kostne ali zelenjavne juhe
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 2 žlici kremnega sira
  • sol
  • poper
  • ½ buče hokaido

Postopek

  1. Bučo hokaido olupimo in jo narežemo na srednje velike kocke.
  2. Prelijemo jo z oljčnim oljem, začinimo s soljo in poprom ter pečemo v pečici približno 20 minut (oziroma dokler buča ne postane mehka).
  3. Čebulo in česen sesekljamo in v ponvi pražimo z olivnim oljem do zlato rjave barve. Dodamo riž in skupaj s čebulo pražimo še 2–3 minute. Dodamo belo vino in pustimo, da
    se vpije.
  4. Po malem dodajamo juho in počakamo, da se skoraj popolnoma vpije. Ko je riž »al dente«, dodamo
    drobno nariban parmezan, kremni sir in jabolčni kis
    ter v pečici pečeno bučo.
  5. Začinimo s soljo in poprom; po lastnem okusu dodamo še parmezan in takoj postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna