Slovenska 3

Špargljeva rižota

Čas kuhanja: 1h

Šparglji veljajo med zelenjavo za znanilce pomladi, mi pa smo zate pripravili okusen recept, ki kar kliče po pozornosti. Iz kuhinje bo zadišalo po okusni rižoti, ki bo dobra tudi naslednji dan za malico ali hitro kosilo.

Sestavine

  • riž Arborio Natureta
  • piščančje prsi
  • skodelica zamrznjenega graha Natureta
  • skodelica zamrznjenega brokolija
  • vloženi šparglji Natureta
  • čebula, česen
  • 1 bučka
  • 1 korenček
  • žlica maskarponeja ali masla
  • sol
  • parmezan

 

Postopek

  1. Na hitro popraži čebulo, česen in na koščke narezane piščančje prsi.
  2. Dodaj narezan korenček in bučko ter še malo popraži.
  3. Dodaj opran riž in zalij s toliko vrele vode, da je vse prekrito.
  4. Posoli in začini.
  5. Na koncu dodaj še zamrznjen grah, narezane vložene šparglje in cvetke brokolija.
  6. Med kuhanjem po potrebi zalivaj z malo vode.
  7. Ko je rižota kuhana, jo odstavi in vanjo vmešaj žlico maskarponeja ali masla.
  8. Počakaj približno 2 minuti in narahlo premešaj.
  9. Na koncu naribaj malo parmezana in postrezi.

Dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna