Slovenska 2

Nabodala s francoskim toastom z jagodno marmelado in koščki jagod

Čas kuhanja: 30 min

Nedelje so rezervirane za dobre zajtrke, se strinjate? Francoski toast je zagotovo ena od nedeljskih razvad, ki se ji ne želimo upreti. Poigrajte se tokrat z videzom jedi, nad katero bodo navdušeni tako majhni kot veliki sladokusci.

Sestavine

Sestavine (za 2 nabodali):

  • 2 jajci
  • 4 toasti
  • 5 jagod
  • 0,5 l mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli
  • kokosova maščoba ali olje
  • leseni palčki za nabodala
  • Naturetina jagodna marmelada

Postopek

  1. V večji posodi stepemo jajca in jim dodamo vaniljev sladkor ter ščepec soli, na koncu še mleko.
  2. Toaste razrežemo na polovice in te še na polovičko. V ponvi segrejemo olje.
  3. Vsako rezino toasta namočimo z obeh strani v pripravljeno zmes in položimo v vroče olje.
  4. Pečemo jih približno 3 minute na vsaki strani, da dobijo zlato rumeno barvo.
  5. Jagode narežemo na polovice.
  6. Vsako rezino pečenega toasta premažemo z Naturetino jagodno marmelado in po dve rezini stisnemo skupaj v majhen sendvič.
  7. Prebodemo ju z leseno palčko, na palčko nabodemo jagodo, nato spet rezini toasta.
  8. Nadaljujemo, dokler ni nabodalo polno.
  9. Zraven lahko postrežemo manjšo skodelico stepene sladke smetane ali grškega jogurta.

Dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna