Slovenska 3

Mesna štruca s šparglji

Čas kuhanja: 1h

Mesna štruca zagotovo ni smela manjkati v kuhinji naših babic. Prav posebno mesto je ob nedeljah dobila na družinskem kosilu in ob praznikih ter slavjih. Poskusite tokrat mesno štruco obogatiti z dodatkom špargljev, ki bodo dodali slavni mesni jedi svež okus.  

Sestavine

  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 150 g krušnih drobtin
  • 30 g naribanega sira
  • 5 jajc
  • kozarec vloženih špargljev Natureta
  • sol, poper, česen v prahu
  • vejica peteršilja
  • pol čebule

Postopek

  1. Mleto meso solimo, popramo in dodamo česen v prahu, zatem še jajca in drobtine ter dobro zmešamo.
  2. Šparglje speremo pod vodo, da ne bodo tako kisli.
  3. Maso preložimo v naoljen pekač, prekrit s peki papirjem, in z rokami oblikujemo štruco.
  4. Po sredini štruce naredimo po vsej dolžini globoko vdolbino in vanjo položimo šparglje.
  5. Odprtino zapremo z obeh strani z razmaknjenim mesom in štruco lepo zgladimo.
  6. Premažemo jo z malo olja in pekač postavimo v pečico.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna