Slovenska 2

Kako ponudimo poletni prigrizek?

Čas kuhanja: 30min

Te dni imamo v hladilniku zagotovo kakšen kos lubenice, melone, ringloja ali breskve. Z le nekaj preprostimi dodatki lahko iz naštetega sadja ustvarimo čudovit prigrizek, ki bo prava paša za oči.

Sestavine

  • maslo sobne temperature,
  • sol,
  • suhe jedilne cvetlice, zelišča ali začimbe,
  • 4 kose melone,
  • 100 g rezin pršuta,
  • pest zelenja (npr. motovilec, rukola, kreša, mikrozelenje …),
  • 2 kosa lubenice, narezana na manjše trikotnike,
  • 2 ringloja ali breskvi, (razkoščičeni, razpolovljeni in narezani na tanke rezine),
  • bageto (narezano na rezine),
  • kozarček Naturetinega zelenega pesta,
  • zavojček mini mocarel,
  • kozarček Naturetinih sušenih paradižnikovih trakcev v oljčnem olju,
  • kozarček Naturetinih kaper.

Postopek

1. Maslo stepemo z električnim mešalnikom, da pobledi in postane puhasto ter mazavo. Predenemo ga na manjši krožnik in ga po vsej površini razmažemo z nožem. Posolimo in posujemo s cvetlicami, zelišči ali začimbami in kaprami.

2. Kose melone ovijemo s pršutom.

3. Na servirni krožnik položimo krožniček z maslom, naokoli pa zelenje. Na zelenje razporedimo melono s pršutom, trikotnike lubenice, ringlo, ki ga oblikujemo v pahljače in mocarele.

4. Dodamo še bageto, namazano s pestom. Zraven ponudimo kapre in posušene paradižnike, ki jih serviramo v manjše skodelice.

Uživajte!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna