Slovenska 3

Njoki iz sladkega krompirja s špinačo in parmezanom

Čas kuhanja: 1h

Okusna jed, nad katero bodo zagotovo navdušeni vsi pravi ljubitelji italijanske kuhinje. Priprava se v različnih italijanskih pokrajinah razlikuje, zato smo tudi mi za vas pripravili zanje malo drugačen recept, kot ste ga vajeni. Pripravite njoke iz sladkega krompirja, ki bo dodal jedi prav poseben okus in hkrati odlično povezal okuse.

Sestavine

  • 1 velik sladki krompir
  • 250 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • 250 g moke
  • 15 g parmezana
  • ščepec soli
  • Naturetina zamrznjena špinača
  • 2 žlici olja

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj in obložimo pladenj s peki papirjem.
  2. Krompir prepikamo in ga pečemo toliko časa, da se notranjost omehča. 
  3. Z žlico previdno vzamemo notranjost krompirja iz lupine.V manjši posodi ga pretlačimo z vilicami.
  4. V večjo posodo vsujemo moko, vanjo naredimo jamico ter dodamo še sol in pretlačen krompir.
  5. Zmešamo in jo nato gnetemo toliko časa, da dobimo enotno testo.
  6. Če je testo lepljivo, po občutku dodajamo še malo moke.
  7. Testo razdelimo na 3 dele.
  8. Nato vsak del posebej oblikujemo na pomokani površini v dolge svaljke.
  9. Razrežemo jih na manjše koščke poljubne širine – v velikosti njokov.
  10. V osoljeni vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje.
  11. Odcedimo jih in se lotimo priprave špinače.
  12. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo pol vrečke zamrznjene špinače in jo pečemo toliko časa, da se razpusti.
  13. Posolimo in primešamo k njokom.
  14. Posujemo s parmezanom in postrežemo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna