Slovenska 3

Pečena jabolka z mareličnim džemom

Čas kuhanja: 1h

Jabolka se odlično podajo k vsem sladkim jedem. Največkrat iz njih pripravimo okusen jabolčni zavitek, jabolčni narastek, ali mlečni riž z jabolki. Tokrat pa smo ti pripravili recept za pečena jabolka v testu, katere bodo radi jedli prav vsi. Pripravili jih boste lahko na hitro po kosilu, saj vam priprava ne bo vzela veliko časa. Jabolk med pripravo ne olupite, saj bodo ravno tako pečene dale poseben okus. Poleg tega olupek vsebuje večji delež vlaknin ter kar nekaj vitaminov, ki bodo skrbeli za dober imunski sistem. Posladkajte se z zdravo sladico!

Sestavine

  • 6 jabolk
  • pol plošče listnatega testa
  • 6 žlic mareličnega džema Natureta Supreme z malo vode
  • 1 razžvrkljan rumenjak

Postopek

1. Jabolkom izrežemo peščišče. Listnato testo razvaljamo in s kuhinjskim kovinskim kolutcem narežemo na centimeter debele trakove.

2. Trak ovijemo okoli jabolka, pri čemer lahko odvečno testo potisnemo v na jabolku nastalo luknjo, bolje pa je, da konca testa premažemo z rumenjakom in ju spojimo. Bolje zato, ker se testo, v primeru, da je malo bolj debelo, v luknjici ne speče.

3. Okrog jabolka križem ovijemo še drug trak in ga ravno tako spojimo z rumenjakom.

4. Če nam je kaj rumenjaka ostalo, premažemo vse trakove in postavimo v pečico, ogreto na 210 °C in pečemo 20 minut.

5. Povrh vsakega jabolka položimo žlico mareličnega džema, poleg tega pa malo džema z malo vode skozi cedilo spasiramo in s čopičem premažemo po pečenih jabolkih. To je uporabno posebej v primeru, da bodo jabolka nekaj časa še stala, saj se manj zgubajo.

6. Poleg postrežemo stepeno sladko smetano ali vanilijev sladoled.

7. Poleg marelične k pečenim jabolkom zaradi svoje kisline zelo dobro sodi tudi džem divjih brusnic.

Namig: Testa imamo verjetno še malo. Iz ostanka lahko izrežemo trakove, jih premažemo z rumenjakom (ali tudi beljakom) in posujemo s sirom, makom, sončnicami, bučnimi pečkami in podobno. Če ga je več, pa z okroglim modelčkom izrežemo kroge ali pravokotnike, nadevamo z malce mareličnega džema, premažemo robove z rumenjakom, testo preganemo in robove dobro stisnemo. Pečemo 15 minut.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna