Slovenska 2

Prikupne mini tortice z marelicami

Čas kuhanja: 30min

Pripravite okusen sladki prigrizek, ki ga bodo še posebej oboževali otroci. Hitro pripravljeno pecivo je lahko okusna sladica ali hitra malica za na pot.

Sestavine

  • 2 rumenjaka
  • listnato testo
  • marelični kompot Natureta
  • sladka smetana

Postopek

1. Rumenjaka v posebni skledici razžvrkljamo z vilicami.

2. Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno en centimeter na debelo in iz njega s kozarcem (okroglim modelom za piškote) izrežemo kroge s premerom 6 cm.

3. Polovici krogov z manjšim kozarcem (premer 4 cm) na sredini izrežemo krogce. Tako dobimo obroče, velike kroge in manjše krogce.

4. Velike kroge premažemo z razžvrkljanim rumenjakom (pomagamo si s čopičem), jih večkrat prebodemo z vilicami in na vsakega posebej z rumenjakom nalepimo po en testeni obroč. Manjši krogci, ki smo jih izrezali iz večjih, bodo pokrovčki. Tudi njih premažemo z rumenjakom.

5. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pripravimo si daljši kos aluminijaste folije, ki ga večkrat preganemo in iz njega naredimo obroče s premerom 5 cm.

6. Obroče položimo v paštetke. Paštetke in pokrovčke zložimo na navlažen pločevinast pekač, ki ga potisnemo v ogreto pečico. Paštetke pečemo približno 10-15 minut.

7. Med pečenjem paštetk, kompot marelica odcedimo n narežemo na rezine. V skledi z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano.

8. Ko so paštetke pečene, pekač vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene pastetke nadevamo s sladko smetano in okrasimo z marelicami.

9. Po želji jih lahko pokrijemo s pokrovčki, nato pa jih razporedimo na servirni pladenj in ponudimo.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna