Puranji zrezek zavit v pršut z brusnično omako

Puranji zrezek zavit v pršut z brusnično omako

Sestavine

  • rožmarin
  • 3 naribane limonine lupine
  • 60 ml deviškega oljčnega olja
  • mleti poper
  • 2 puranja fileja
  • 50 g pršuta
  • 30 g masla

Sestavine za omako:

Priprava

Sesekljan rožmarin in naribano limonino lupino zmešamo skupaj z oljem ter dodamo sol in poper. Nato mešanico premažemo po puranjih filejih, ki jih na to zavijemo v rezine pršuta. Ko meso zavijemo ga povežemo z ne povoskano vrvico  da se zvitek ne odvije. Položite meso v stekleno posodo ga pokrijte in postavite v hladilnik za eno uro in pol. Pečico nastavite na 200 stopinj. V ponvi raztopite maslo in dodajte preostanek olja na to pecite meso na vsaki strani približno 5 minut dokler se ne obarva v zlatorumeno barvo. Nato prestavite v pekač. Meso pecite v prej ogreti pečici 40 minut oziroma dokler meso ne izpusti ves sok. Prestavite v drugo posodo in meso pokrijte s aluminijasto folijo in pustite da meso počiva 20 minut. Sok, ki je v ponvi postavite na ogenj dodate mu moko  in mešajte 1 minuto dokler mešanica ne začne brbotati nato dolijete vino in kuhate. Ko zavre mešajte še 5 minut oz. dokler se omaka ne zgosti, dodajte brusnični džem in mešajte še nadaljnih 10 minut dokler ne bo omaka gladka.