Jagodna skutina torta

Sestavine

  • 3 jajca
  • 100g sladkorja
  • 60g moke
  • 1 zavojček limonine arome
  • 100g zmletih mandljev
  • 8 lističev bele želatine
  • 250g pasirane skute
  • 150g sladkorja
  • 450g zmrznjenih jagod Natureta 250ml sladke smetane 2 žlici jagodnega džema Natureta

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov ter iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake s preostalim sladkorjem kremasto umešamo. Vmešamo moko, limonino aromo in mandlje, na koncu pa narahlo še sneg iz beljakov. Tortni model obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo, ga zgladimo in pečemo 20 minut. Želatino namočimo v hladno vodo. Jagode odtajamo ter piriramo. Želatino samo poberemo iz vode (je ne ožemamo), stopimo v majhnem loncu in na majhnem ognju ter vmešamo v jagodni pire. Vmešamo še skuto in sladkor. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da masa začne želirati. Nato trdo stepemo še sladko smetano ter jo vmešamo v kremo. Biskvit premažemo z jagodnim džemom ter ga obložimo z obodom tortnega modela. Na biskvit vlijemo kremo ter pustimo čez noč v hladilniku. Odstranimo obod, razrežemo in serviramo. Torto okrasimo z nabrizgano sladko smetano in svežimi jagodami.