Pečena jabolka z mareličnim džemom

Sestavine

  • 6 jabolk
  • pol plošče listnatega testa
  • 6 žlic mareličnega džema Natureta Supreme z malo vode
  • 1 razžvrkljan rumenjak

Priprava

Jabolkom izrežemo peščišče. Listnato testo razvaljamo in s kuhinjskim kovinskim kolutcem narežemo na centimeter debele trakove. Trak ovijemo okoli jabolka, pri čemer lahko odvečno testo potisnemo v na jabolku nastalo luknjo, bolje pa je, da konca testa premažemo z rumenjakom in ju spojimo. Bolje zato, ker se testo, v primeru, da je malo bolj debelo, v luknjici ne speče. Okrog jabolka križem ovijemo še drug trak in ga ravno tako spojimo z rumenjakom. Če nam je kaj rumenjaka ostalo, premažemo vse trakove in postavimo v pečico, ogreto na 210 °C in pečemo 20 minut. Povrh vsakega jabolka položimo žlico mareličnega džema, poleg tega pa malo džema z malo vode skozi cedilo spasiramo in s čopičem premažemo po pečenih jabolkih. To je uporabno posebej v primeru, da bodo jabolka nekaj časa še stala, saj se manj zgubajo. Poleg postrežemo stepeno sladko smetano ali vanilijev sladoled. Poleg marelične k pečenim jabolkom zaradi svoje kisline zelo dobro sodi tudi džem divjih brusnic. Namig: Testa imamo verjetno še malo. Iz ostanka lahko izrežemo trakove, jih premažemo z rumenjakom (ali tudi beljakom) in posujemo s sirom, makom, sončnicami, bučnimi pečkami in podobno. Če ga je več, pa z okroglim modelčkom izrežemo kroge ali pravokotnike, nadevamo z malce mareličnega džema, premažemo robove z rumenjakom, testo preganemo in robove dobro stisnemo. Pečemo 15 minut.