Šunkin hren na pečeni polenti

Šunkin hren na pečeni polenti

Sestavine

  • 4 rezine šunke
  • ½ mehkega avokada
  • 4 žlice hrena natureta
  • 12 rezin kuhane polente Natureta
  • 1 žlica oljčnega olja ali masla
  • čili v prahu
  • vejica rožmarina
  • bučno ali oljčno olje za preliv

Priprava

Šunko razrežemo na majhne koščke. Avokado prerežemo, odstranimo pečko in polovico spasiramo z vilico. Hren, šunko in avokado zmešamo, po želji dodamo začinimo še z belim poprom in na deski oblikujemo v pravokotno oblikovano maso. Maso razrežemo na 16 koščkov.

Rezine kuhane polente Natureta razrežemo na četrtine, jih premažemo z oljem, potresemo z rožmarinom in jih po dve minuti na vsaki strani opečemo na vročem olju. Opečene rezine razporedimo po pladnju ali krožnikih in nadevamo s šunkinim hrenom. Če želimo, koščke pokapamo z bučnim ali oljčnim oljem.


Namig: Vegetarijanci naj šunko zamenjajo s prekajenim tofujem.