Ješprenj je bila nepogrešljiva sestavina v kuhinji naših babic, nad njim pa ste zagotovo navdušeni vsi ljubitelji jedi na žlico še danes. Ješrenj je bogat z antioksidanti, poleg tega pa vsebuje veliko vlaknin in tako ugodno deluje na prebavo. Privoščite si ga še danes.
Sestavine
- 100g ješprenjčka
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 230g zamrznjenega korenja v kockah Natureta
- 230g krompirja
- 150g zamrznjenega graha Natureta
- 2 pločevinki (380g) rdečega fižola Natureta
- 1l vode ali zelenjavne juhe
- 1 lovorov list
- 1 žlička majarona
Postopek
1. Ješprenj operemo in ga čez noč namočimo v večji količini vode.
2. Vodo odlijemo in ješprenj v loncu v malo osoljeni vodi na zmernem ognju kuhamo 15 minut, nato odstavimo.
3. Čebulo očistimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na drobne kocke.
4. V velikem loncu segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo in česen. Dodamo krompir, zamrznjeno korenje v kockah Natureta in zamrznjen grah Natureta in pražimo še 10 minut.
5. Dodamo predhodno kuhan ješprenj in malo podušimo.
6. Zalijemo z vodo ali zelenjavno juho in pustimo rahlo vreti 15 minut, da se zelenjava zmehča.
7. Primešamo rdeči fižol Natureta, kvasno zelenjavno pasto, začimbe, jabolčni sok in solimo.
8. Kuhamo še 2 minuti in postrežemo.