Slovenska 3

Rulada z orehi brez moke

Čas kuhanja: 1,5 h

Tradicionalen recept naših babic bo navdušil z rahlim biskvitom in kombinacijo kisle smetane ter marmelade.

Sestavine

Za testo:

8 jajc

100 g sladkorja

1 vanilin sladkor

100 g mletih orehov

 

Za namaz:

Žlica šipkove marmelade Natureta

2 kisli smetani

Sladkor po okusu

Postopek

Iz beljakov stepemo trd sneg. Vanj počasi vmešamo sladkor, vanilin sladkor in rumenjake. Zmes zlijemo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo približno 15 minut na 200 Celzija. Testo preložimo na vlažno krpo in odstranimo peki papir.

Testo zvijemo, ko je še toplo. Tako ga bomo kasneje lažje zvili. Za namaz na tanko namažemo šipkov džem in čez premažemo s kislo smetano, sladkano po okusu. Na tesno zvijemo v rolico in sproti režemo, da se ne posuši.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna