Slovenska

Pita z gozdnimi sadeži

Čas kuhanja: 1,5 h

Je preprosta sladica, ki je še boljša s pirino moko. Pri okraševanju in delanju trakcev nam lahko na pomoč priskočijo tudi najmlajši, ki bodo navdušeni nad lepim končnim izgledom. Dušena jabolka bodo poskrbela za izdatno sočnost, gozdni sadeži pa za rahlo kiselkast okus.

Sestavine

35 dkg ostre moke

20 dkg pirine moke

1 pecilni

25 dkg masla

25 dkg sladkorja

2 žlici medu

3 jajca

Limonina lupina

Limonov sok

1kg dušenih jabolk

1 kg zamrznjenih gozdnih sadežev Natureta

3 žlice džema iz gozdnih sadežev

4 žlice sladkorja

Postopek

Iz moke, pecilnega sladkorja, zmehčanega na koščke narezanega masla, sladkorja, jajc, limonine lupinice in medu na hitro zamesimo testo in pustimo v hladilniku čez noč. 2/3 testa razvaljamo in spečemo na peka papirju pri 180 °C, dokler ne naraste.

Naribana jabolka podušimo, dodamo limonov sok in dve žlici sladkorja ter ohladimo. Zamrznjeno sadje posladkamo z dvema žlicama sladkorja. Na pečeno testo najprej namažemo tanko plast marmelade, čez položimo dušena jabolka in zamrznjeno sladkano sadje. Iz preostanka testa oblikujemo svaljke in oblikujemo mrežo.

Bolj spretni lahko naredimo tudi preproste listke iz testa in jih razporedimo med mrežo. Spečemo do konca in postrežemo ohlajeno.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna