Slovenska 4

Schwarzwaldska torta v skledi z višnjevim džemom

Čas kuhanja: 1h

Le kdo ne pozna slavne Schwarzwaldske torte, ki velja za pravo kraljico v svetu tort. Recept zanjo izhaja iz Nemčije, prvi pa naj bi jo ustvaril Josef Keller. Danes smo ti pripravili recept, ki smo ga priredili malo po naše, tako bo torta tokrat narejena v skledi. Za dodaten slasten okus torte pa uporabi  višnjev džem Natureta, ki bo torto naredil še bolj slastno.

Sestavine

  • 4 rumenjaki
  • 30 g sladkorja
  • 40 g masla
  • 1 žlica moke
  • 3 žlice vroče vode
  • 50 g piškotnih drobtin
  • 20 g mletih lešnikov
  • 60 g stopljene jedilne čokolade
  • 4 beljaki
  • 30 g sladkorja
  • ½ l sladke smetane
  • 2 lista želatine
  • 2 žlici sladkorja
  • 320 g višnjevega džema Natureta Supreme
  • 2 lista želatine

Postopek

  1. Maslo, rumenjake in sladkor z ročnim mešalnikom penasto stepemo.
  2. Dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da masa lepo naraste in se zgosti. Posebej stepemo beljake in stepenim vmešamo sladkor. Stepamo še tako dolgo, da se tudi ta masa zgosti.
  3. Čokolado stopimo v vodni kopeli. V rumenjakovo maso vmešamo stopljeno čokolado, piškotne drobtine, moko, mlete lešnike in na koncu še beljakov sneg.
  4. Maso enakomerno razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Postavimo v pečico, ogreto na 180°C in pečemo 15 minut. Če pečemo predolgo, je testo lomljivo in v tem primeru je bolje, da namesto rulade naredimo rezine.
  5. Pečeno testo s papirjem vred poveznemo na pomokan prtič, odstranimo papir za peko in počakamo, da se ohladi. Najbolje je, da testo ponovno obrnemo, posebej, če je testo že malo preveč pečeno in manj elastično. To storimo s pomočjo pladnja, ki ga položimo na testo in s prtičem vred na hitro obrnemo. Testo je zelo mehko, zato bodimo pazljivi.
  6. Rulado enakomerno premažemo z višnjevim džemom. Cele višnje odstranimo, saj bi nam kasneje ob rezanju rezin pokvarile izgled. Porabili jih bomo za nadev torte. Skledo obložimo s folijo za živila.
  7. Rulado razrežemo na malo centimeter debele rezine in jih sproti polagamo v skledo, tesno eno poleg druge. Lahko se odločimo, da bomo z ruladicami prekrili tudi nadev torte, ki bo kasneje, ko jo obrnemo predstavljal dno. Sicer za dno lahko porabimo obrezke testa, ki ga obrežemo preden rulado namažemo. Pomembno je namreč, da je rulada lepo zvita, sicer bodo vidne praznine.
  8. Dva lista želatine namočimo v hladni vodi. Po dveh minutah jo ožamemo.
  9. Sladko smetano stepemo in vmešamo sladkor. Odvzamemo 2 žlici stepene smetane, jo segrejemo in vmešamo ožeto želatino.
  10. Želatino dobro vmešamo v sladko smetano. V hladni vodi namočimo še 2 lista želatine. Po dveh minutah jo ožamemo.
  11. Malo višnjevega džema preložimo v ponev, jo segrejemo ter raztopimo ožeto želatino. Ko se raztopi, jo vmešamo v preostali džem. Pol smetane namažemo po ruladah, dodamo ves višnjev džem in prekrijemo s preostalo smetano in poravnamo. P
  12. rekrijemo s preostalimi ruladicami ali ostanki biskvita. Čez noč ali vsaj za nekaj ur postavimo na hladno.
  13. Ko je torta utrjena, jo poveznemo na pladenj in odstranimo skledo in folijo za živila.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna