Namesto klasičnih okusov pudingov se odločite tokrat za drugačno, bolj tropsko opcijo. Harmonija okusov kokosa v kombinaciji z anasom bo obogatila to sladico, ki jo obožujejo tako otroci kot odrasli.
Sestavine
- 1 pločevinka manj sladkega ananasovega kompota Natureta
- 2 pločevinki kokosovega mleka
- 2 vanilijeva pudinga
- 4 žlice javorovega sirupa
- 1 žlica ruma
- 2 žlički agarja (alge v prahu – dobimo v trgovinah z zdravo prehrano)
- 1 sojina smetana za stepanje
Postopek
1. Celotno vsebino pločevinke ananasovega kompota Natureta preložimo v električni mešalnik in dobro zmešamo, da je kompot popolnoma gladek.
2. Prelijemo ga v kozico in dodamo kokosovo mleko. Iz te mešanice odmerimo 10 žlic tekočine, ostalo pa postavimo na ogenj, da zavre.
3. Tekočino, ki smo jo odmerili zmešamo z javorovim sirupom, vanilijevima pudingoma, rumom in agarjem ter jo ob mešanju dodajamo zavretemu kompotu.
4. Kuhamo 2 minuti, da se puding zgosti. Nalijemo ga v navlažene skodelice in pustimo, na sobni temperaturi, da se strdi. Šele nato ga lahko postavimo v hladilnik.
5. Ponudimo ga s stepeno sojino smetano.
Ali ste vedeli… …da ananas vsebuje encim bromelain, ki ima protivnetne lastnosti, zato naj bi pomagal ljudem z artritisom? …da ananas spodbuja tudi prebavo?