Včasih se prosta in brezskrbna jutro kaj hitro prevesijo v dopoldne ali opoldne in zajtrk postane brunch. Odkrijte slasten in enostaven obrok, poln hranil, ki je odličen za ravno takšne priložnosti, sploh, kadar so na obisku prijatelji.
Sestavine
- avokado
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 cela jajca
- 2 rumenjaka
- 4 žlice mleka
- 2 žlici smetane
- žlička ali dve Naturetine delno mlete gorčice z medom
- sol in poper po potrebi
- 2 veliki rezini kruha
- 100 g rezin kraškega špeka Kras
- mikrozelenje ali zelišča
- kozarček Naturetinih kumaric kornišon
Postopek
1. Avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga narežemo na tanke rezine. Pokapljamo ga z limonovim sokom, da ne potemni.
2. Jajca, rumenjake, mleko, smetano in gorčico razžvrkljamo z vilicami.
3. Ponev postavimo na srednje močan ogenj. Ko se segreje, vanjo kanemo olje.
4. V ponev dodamo jajca in jih neprestano mešamo s spatulo po dnu in ob robovih, dokler se ne začnejo strjevati in za spatulo ostaja »prazna steza«.
5. Ogenj zmanjšamo in jajca nežno mešamo. Po potrebi dosolimo in popramo. Ko se na površini še svetijo, jih razporedimo na opečene kruhke.