Slovenska 3

Domači burger z natrgano svinjino in hrenovo omako

Čas kuhanja: 1h

Razvajajte se s pregrešno dobrimi domačimi burgerji, po katerih se vam bodo cedile sline še dolgo potem. Navdušeni boste nad hrenovo omako, ki bo dodala sočnemu mesu ravno pravo mero svežine.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega plečeta brez kosti
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žličke paprike v prahu
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 konzerva pasiranega paradižnika Natureta
  • gorčica Natureta
  • 1 večji paradižnik
  • 4 bombete

Postopek

  1. Čebulo in česen narežemo na tanke koščke.
  2. Meso natremo z vsemi začimbami in ga položimo v globlji naoljen pekač.
  3. Pečico nastavimo na 200 stopinj Celzija. Mesu prilijemo paradižnikov koncentrat in ga premažemo z žlico gorčice.
  4. Pokrijemo ga in pečemo v pečici približno 5 ur.
  5. Pečenega ohladimo, nato ga z vilicami natrgamo, pomešamo z ostankom mesnega soka in preložimo v večjo posodo.
  6. Dve ali tri žlice hrenove omake s smetano zmešamo z mesom.
  7. Svež paradižnik narežemo na tanke rezine.
  8. Kruhove bombete prerežemo in jih nadevamo z natrgano govedino.
  9. Vsaki bombetki dodamo še rezino paradižnika in postrežemo.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna