Slovenska 1

Enolončnica s stročnicami in sezonsko zelenjavo

Čas kuhanja: 45min

Hranljiva enolončnica je odlična izbira za toplo jesensko večerjo. Recept lahko prilagodite tako, da vključite sezonsko zelenjavo in uporabite tisto, kar je na voljo v vašem hladilniku in zamrzovalniku. Dodatek različnih stročnic pa poskrbi, da je enolončnica še bolj pestra, nasitna in bogata z rastlinskimi beljakovinami.

Sestavine

Za 2-3 obroke:

  • ½ čebule
  • 1 strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata Natureta
  • 2 velika korenčka
  • 100 g kolerabe
  • 100 g gomoljne zelene
  • 1 liter jušne osnove
  • 1 mala konzerva rjavega fižola Natureta
  • 1 mala konzerva graha Natureta
  • 1 mala konzerva zelene leče Natureta
  • Timijan, majaron, rožmarin, lovor

Postopek

  1. Vso zelenjavo očistimo in nasekljamo na koščke.
  2. Čebulo in korenček popražimo na oljčnem olju. Dodamo česen in paradižnikov koncentrat, premešamo ter zalijemo z vročo jušno osnovo.
  3. Dodamo še preostalo zelenjavo in začimbe. Zavremo in pokrito kuhamo na nizki temperaturi približno pol ure.
  4. Stročnice speremo na cedilu in jih 5 minut pred koncem kuhanja primešamo k enolončnici.
  5. Postrežemo samostojno ali s kosom popečenega kruha. Ostanek enolončnice lahko shranimo v hladilniku in pogrejemo naslednji dan.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna