Slovenska 2

Fižolovi browniji

Čas kuhanja: 30min

Komu se cedijo sline že ob pogledu na brownije? Kaj pa, če povemo, da so smo za vas pripravili recept za prav posebne brownije? Gre za fižolove brownije, ki res nimajo okusa po fižolu. Spodaj smo zapisali recept za inovativno sladico, ki nam ga je zaupala Maša – tekmovalka Masterchef Slovenija 2021.

Sestavine

  • 530 g rjavega fižola (lahko iz pločevinke)
  • 4 jajca
  • 90 ml kokosovega ali navadnega masla (stopljenega)
  • 25 ml črne kave
  • 70 g kakava v prahu
  • 200 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 70 g mletih mandljev
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 125 g temne narezane čokolade

Postopek

1. v multipraktiku zmiksamo fižol, jajca, maslo in kavo,
2. dodamo kakav, sladkor, mandlje, vanilin sladkor, pecilni prašek in zmešamo,
3. dodamo še na koščke narezano čokolado,
4. prelijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj 30 minut.

Posuješ jih lahko s sladkorjem v prahu ????

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna