Slovenska 2

Hrustljavi sladki krompirček s provansalskimi začimbami in parmezanom

Čas kuhanja: 1h

Hrustljavi sladki krompirček je odlična ideja za bolj zdravo kosilo ali prigrizek. Ima slajši okus kot navadni krompir, zato bo sredica bolj sočna, hrustljava skorjica s sirom pa bo dodala okusu še piko na i.

Sestavine

  • 500 g sladkega krompirja
  • 2 jajci
  • skodelica moke
  • pol skodelice koruznega zdroba
  • 50 g parmezana
  • sol

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
  2. Na rezine narezan sladki krompir paniramo: povaljamo ga v moki, jajcu in nato v drobtinah.
  3. Drobtinam dodamo še koruzni zdrob in parmezan.
  4. Pekač obložimo s peki papirjem. 
  5. Na peki papir polagamo panirane rezine in jih posolimo.
  6. Krompir pečemo 15–20 minut z vključeno ventilacijo.
  7. Pečemo ga toliko časa, da dobi zlato hrustljavo skorjico.

 

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna