Želite navdušiti z izborom sladice za posebno priložnost in nimate ideje? Naredite jagodno skutino torto, ki bo navdušila prav vse, da si bodo zaželeli še drugi kos.
Sestavine
- 3 jajca
- 100g sladkorja
- 60g moke
- 1 zavojček limonine arome
- 100g zmletih mandljev
- 8 lističev bele želatine
- 250g pasirane skute
- 150g sladkorja
- 450g zmrznjenih jagod Natureta 250ml sladke smetane 2 žlici jagodnega džema Natureta
Postopek
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Rumenjake ločimo od beljakov ter iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake s preostalim sladkorjem kremasto umešamo.
3. Vmešamo moko, limonino aromo in mandlje, na koncu pa narahlo še sneg iz beljakov.
4. Tortni model obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo, ga zgladimo in pečemo 20 minut. 5. Želatino namočimo v hladno vodo.
5. Jagode odtajamo ter piriramo. Želatino samo poberemo iz vode (je ne ožemamo), stopimo v majhnem loncu in na majhnem ognju ter vmešamo v jagodni pire. Vmešamo še skuto in sladkor. 6. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da masa začne želirati.
7. Nato trdo stepemo še sladko smetano ter jo vmešamo v kremo.
8. Biskvit premažemo z jagodnim džemom ter ga obložimo z obodom tortnega modela. Na biskvit vlijemo kremo ter pustimo čez noč v hladilniku.
9. Odstranimo obod, razrežemo in serviramo.
10. Torto okrasimo z nabrizgano sladko smetano in svežimi jagodami.