Slovenska 3

Jagodna skutina torta

Čas kuhanja: 2h

Želite navdušiti z izborom sladice za posebno priložnost in nimate ideje? Naredite jagodno skutino torto, ki bo navdušila prav vse, da si bodo zaželeli še drugi kos.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 100g sladkorja
  • 60g moke
  • 1 zavojček limonine arome
  • 100g zmletih mandljev
  • 8 lističev bele želatine
  • 250g pasirane skute
  • 150g sladkorja
  • 450g zmrznjenih jagod Natureta 250ml sladke smetane 2 žlici jagodnega džema Natureta

Postopek

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Rumenjake ločimo od beljakov ter iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake s preostalim sladkorjem kremasto umešamo.

3. Vmešamo moko, limonino aromo in mandlje, na koncu pa narahlo še sneg iz beljakov.

4. Tortni model obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo, ga zgladimo in pečemo 20 minut. 5. Želatino namočimo v hladno vodo.

5. Jagode odtajamo ter piriramo. Želatino samo poberemo iz vode (je ne ožemamo), stopimo v majhnem loncu in na majhnem ognju ter vmešamo v jagodni pire. Vmešamo še skuto in sladkor. 6. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da masa začne želirati.

7. Nato trdo stepemo še sladko smetano ter jo vmešamo v kremo.

8. Biskvit premažemo z jagodnim džemom ter ga obložimo z obodom tortnega modela. Na biskvit vlijemo kremo ter pustimo čez noč v hladilniku.

9. Odstranimo obod, razrežemo in serviramo.

10. Torto okrasimo z nabrizgano sladko smetano in svežimi jagodami.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna