Jogurtovo pecivo z breskvami bo sladica katero bodo oboževali tudi otroci. Poleti bo osvežila, pozimi pa se boste lahko z njo posladkali po dobrem kosilu. Jogurt pa je tudi dober naravni probiotik in bo tako poskrbel za zdravo prebavo.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 skodelica sladkorja
- 2 skodelici moke
- pol vrečke pecilnega praška
- 1 jogurt
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 0,5 dcl olja
- breskov kompot Natureta
Postopek
1. Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo 2 jajci in 1 skodelico sladkorja.
2. 2 skodelici moke presejemo s pol vrečke pecilnega praška.
3. Med mešanjem jajcem postopoma dodajamo jogurt, vanilijev sladkor, 0,5 dcl olja in moko s pecilnim praškom.
4. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 °C.
5. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem.
6. Vložene breskve Natureta odcedimo in narežemo na krhlje.
7. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo krhlje breskev.
8. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi do mlačnega.
9. Narežemo ga na pravokotnike in razporedimo po servirnem krožniku.