Slovenska 2

Juha iz rdeče pese

Čas kuhanja: 30min

Juha iz rdeče pese je odlična ideja za toplo in zdravo zimsko kosilo. Prijetno vas bo pogrela in nasitila, za prilogo ji lahko dodate žličko ali dve kisle smetane. Rdeča pesa je tudi pomemben vir kalcija, ki krepi kosti in zobe, poleg tega pa blaži tudi energije. Privoščite si to okusno in toplo juhico.

Sestavine

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 večja čebula
  • 1 strok česna
  • 4 korenčki
  • 1 večji krompir
  • 1 jušna zelenjavna osnova
  • 1 l vode
  • 1 kg rdeče pese Natureta
  • ščepec soli in popra
  • timijan
  • peteršilj
  • drobnjak
  • 1 žlička olja za praženje
  • Za prilogo: 1 lonček kisle ali sladke smetane.

 

Postopek

1. Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in 1 večji krompir, narezan na kocke.

2. Dolijemo približno 1 l do 1,5 l vode, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo.

3. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso.

4. Rdečo peso na hitro splahnemo pod vodo. Del sestavin pretlačimo v kašo, del pa jih shranimo na drugi krožnik. Če je kaša pregosta, dodamo še malo vode.

5. Pretlačeno kašo in preostali del zlijemo skupaj ter serviramo.

6. Dodamo kumino, ki bo aromatizirala juho.

7. Dodamo lahko malo kisle ali sladke smetane.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna