
Te dni imamo v hladilniku zagotovo kakšen kos lubenice, melone, ringloja ali breskve. Z le nekaj preprostimi dodatki lahko iz naštetega sadja ustvarimo čudovit prigrizek, ki bo prava paša za oči.
Sestavine
- maslo sobne temperature,
- sol,
- suhe jedilne cvetlice, zelišča ali začimbe,
- 4 kose melone,
- 100 g rezin pršuta,
- pest zelenja (npr. motovilec, rukola, kreša, mikrozelenje …),
- 2 kosa lubenice, narezana na manjše trikotnike,
- 2 ringloja ali breskvi, (razkoščičeni, razpolovljeni in narezani na tanke rezine),
- bageto (narezano na rezine),
- kozarček Naturetinega zelenega pesta,
- zavojček mini mocarel,
- kozarček Naturetinih sušenih paradižnikovih trakcev v oljčnem olju,
- kozarček Naturetinih kaper.
Postopek
1. Maslo stepemo z električnim mešalnikom, da pobledi in postane puhasto ter mazavo. Predenemo ga na manjši krožnik in ga po vsej površini razmažemo z nožem. Posolimo in posujemo s cvetlicami, zelišči ali začimbami in kaprami.
2. Kose melone ovijemo s pršutom.
3. Na servirni krožnik položimo krožniček z maslom, naokoli pa zelenje. Na zelenje razporedimo melono s pršutom, trikotnike lubenice, ringlo, ki ga oblikujemo v pahljače in mocarele.
4. Dodamo še bageto, namazano s pestom. Zraven ponudimo kapre in posušene paradižnike, ki jih serviramo v manjše skodelice.
Uživajte!
Galerija

