Slovenska 3

Matevž z zeljem in mesnimi medaljoni

Čas kuhanja: 40min

Matevž je dobro poznana jed v receptih naših babic. Pogosto ga lahko najdete na jedilnikih gorskih koč, mi pa smo vam pripravili okusen recept z dodanimi mesnimi medaljoni. Osnovna sestavina matevža je rjavi fižol, ki ga zmešamo s kuhanim krompirjem. Rjavi fižol je bogat z beljakovinami in vlakninami, ki poskrbijo za dobro prebavo. Pripravite si okusno jed in uživajte v okusih, ki vas ponesejo nazaj v otroštvo.

Sestavine

  • krompir
  • rjavi fižol Natureta
  • česen
  • mesni zrezek po izbiri
  • sol
  • poper
  • kislo zelje Natureta

Postopek

1. Krompir olupimo in narežemo na kocke ter ga damo kuhati. Medtem narežemo meso na kocke.

2. V ponev nalijemo malo olivnega olja in počakamo, da se segreje.

3. V toplo olje položimo mesne kocke. Začinimo jih s soljo in poprom po okusu ter jih zapečemo.

4. Zelje položimo v pekač, nanj pa po celi površini razporedimo zlato zapečene mesne kocke oz. medaljone.

5. Pečemo v pečici 15 minut na 180° C.

6. Ko je krompir kuhan, ga precedimo in vodo, v kateri se je kuhal, shranimo.

7. V isto kozico nato položimo česen, in ko zadiši, mu dodamo fižol.

8. Na nizki temperaturi ju pražimo dve minuti in mu dodamo krompir.

9. Prilijemo še malenkost vode, v kateri se je kuhal krompir, ter vse skupaj pretlačimo. V primeru, da je matevž presuh, po občutku dodajamo vodo.

10. Iz pečice vzamemo zelje z zlato zapečenimi mesnimi medaljoni in vse skupaj lepo postrežemo na krožniku.

Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna