Slovenska 2

Mavrična solata z regratom in gorčičnim prelivom

Čas kuhanja: 30 min

Namesto solatne klasike – regrat z jajcem, se letošnjo pomlad razvajajte z njeno preprosto pisano različico, kjer boste bogastvo zdravih okusov pričarali z dodatkom pirine kaše in medenega zaključka z gorčičnim prelivom. Recept lahko prilagodite po svojem okusu in poljubno zamenjate piro s kvinojo, korenje z jabolkom ali semena z orehi.

Sestavine

Sestavine za polno solatno skledo:

  •  100 g regratovih listov
  •  1 skodelica skuhane pire
  •  1 korenje
  •  ½ sveže rdeče paprike
  •  ½ konzerve graha Natureta
  •  pest mešanice semen (sončnična, bučna, lanena …)
  •  50 g sira feta ali sira v slanici

 

Sestavine za gorčični preliv:

  • 3 žlice delno mlete gorčice Natureta
  •  3 žlice jabočnega kisa ali limoninega soka
  •  3 žlice medu
  •  5 žlic oljčnega olja
  •  3 žlice vode
  • ½ žličke česna v prahu

Postopek

  1. Regrat operite, odcedite in prestavite v večjo solatno skledo.
  2. Na rahlem ognju popražite izbrana semena dokler ne zadišijo.
  3. Ponev odstranite z ognja, popražena semena pa za nekaj časa pustite počivati.
  4. Korenje operite in na tanko nastrgajte s pomočjo strgalnika, medtem ko rdečo papriko
    narežite na poljubno velike koščke.
  5. Grah iz konzerve splahnite pod tekočo vodo in odcedite.
  6. V kozarcu ali skodelici zmešajte sestavine za gorčični preliv.
  7. K regratu vmešajte skodelico ohlajene skuhane pire, grah, nastrgan korenček in papriko,
    nato solatno mešanico prelijte z gorčičnim prelivom.
  8. Vse skupaj previdno premešajte.
  9. Mavrično solato postrezite na solatnem krožniku in posujte s nadrobljenim sirom ter
    popraženimi semeni.

    Dober tek!

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna