Da bo več časa za zabavo na najdaljšo noč v letu, se bomo poigrali s kozarčki izvrstnih Naturetinih vložnin. Ponudili jih bomo z obloženimi kruhki, pečenim pršutom in kakovostnimi prigrizki, vse skupaj pa privlačno zložili na lično leseno desko.
Sestavine
- pečen pršut Krasbageta
- kozarček Naturetinega zelenega pesta
- grisini
- kozarec Naturetinih belušev v slanici
- kozarček Naturetinih šampinjonov v kisu
- kozarček Naturetinih zelenih olive brez koščic
- Kozarček Naturetinih artičok v kisu
- kozarček Naturetinih srebrnih čebulic
- različni siri
- suho sadje
- pekan orehi
- rezine rdeče pomaranče
Postopek
1. Rezine pečenega pršuta okoli prsta ovijemo v vrtnico. Postavimo jih približno na sredino podolgovate deske.
2. Kose bagete namažemo z zelenim pestom in obložimo z rezinami zelenih oliv. Odložimo jih ob pršut.
3. Levo in desno od pršuta in kruhkov razporedimo grisine z beluši, čips in keramične skodelice, v katere damo olive, šampinjone, artičoke in srebrne čebulice.
4. Na robove deske zložimo še kose ali rezine izbranih sirov.
5. Vse skupaj posujemo z oreščki in suhim sadjem. Okrasimo še z rezinami rdeče pomaranče.
6. Pa na kozarce s penino nikar ne pozabite!