Slovenska 3

Piščanec v gorčično – zeliščni marinadi

Čas kuhanja: 1h

Ta recept smo pripravili za vse tiste, ki želite navdušiti z odličnim kosilom, ki vam poleg tega ne bo vzel veliko časa. Hrustljavo rumena skorjica in mehka sredica sta popolna kombinacija za sočnega piščanca, po katerem se bodo vsem gostom za mizo še dolgo cedile sline.

Sestavine

 

  • 500 g mini piščančjih filejev
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici gorčice Natureta
  • vejica rožmarina
  • vejica peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper in timijan

 

Postopek

  1. Piščančje fileje najprej operemo pod vodo in jih osušimo.
  2. Nato se lotimo priprave marinade.
  3. V manjši posodi zmešamo olivno olje s soljo, poprom ter dodamo na drobno narezan česen in rožmarin.
  4. Vejico peteršilja na drobno narežemo in jo zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami.
  5. Dodamo še dve žlici gorčice in vse skupaj dobro premešamo.
  6. Na piščančje fileje z žlico namažemo marinado in pustimo počivati pol ure, da se piščanec dobro napoji z vsemi začimbami.
  7. Piščančje fileje položimo na pekač obložen s peki papirjem.
  8. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut oziroma toliko, da piščančji fileji dobijo zlato rumeno skorjico.

 

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna