
Je preprosta sladica, ki je še boljša s pirino moko. Pri okraševanju in delanju trakcev nam lahko na pomoč priskočijo tudi najmlajši, ki bodo navdušeni nad lepim končnim izgledom. Dušena jabolka bodo poskrbela za izdatno sočnost, gozdni sadeži pa za rahlo kiselkast okus.
Sestavine
35 dkg ostre moke
20 dkg pirine moke
1 pecilni
25 dkg masla
25 dkg sladkorja
2 žlici medu
3 jajca
Limonina lupina
1kg dušenih jabolk
1 kg zamrznjenih gozdnih sadežev Natureta
3 žlice džema iz gozdnih sadežev
4 žlice sladkorja
Postopek
Iz moke, pecilnega sladkorja, zmehčanega na koščke narezanega masla, sladkorja, jajc, limonine lupinice in medu na hitro zamesimo testo in pustimo v hladilniku čez noč. 2/3 testa razvaljamo in spečemo na peka papirju pri 180 °C, dokler ne naraste.
Naribana jabolka podušimo, dodamo limonov sok in dve žlici sladkorja ter ohladimo. Zamrznjeno sadje posladkamo z dvema žlicama sladkorja. Na pečeno testo najprej namažemo tanko plast marmelade, čez položimo dušena jabolka in zamrznjeno sladkano sadje. Iz preostanka testa oblikujemo svaljke in oblikujemo mrežo.
Bolj spretni lahko naredimo tudi preproste listke iz testa in jih razporedimo med mrežo. Spečemo do konca in postrežemo ohlajeno.