Okusni listnati polžki se še topli kar topijo v ustih. Lešniki niso samo dobrega okusa, ampak vsebujejo veliko vlaknin, ki nudijo podporo prebavi. Poleg tega se v njih skriva vitamin E, ki ohranja lepo kožo. Naj zadiši iz pečice po okusnih dobrotah.
Sestavine
- 1 plošča listnatega testa
- 10 datljev ali 50 g rozin
- ½ dl vode
- 200 g lešnikov
- 2 jabolki sok
- ½ limone
- 1 zravnana žlička cimeta
- (po želji) naribana lupina 1 limone
- 6 žlic mareličnega džema Natureta Supreme
- 3 žlice vode
Postopek
1. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik debeline 3 mm.
2. Datlje skupaj s toplo vodo v sekljalniku sesekljamo v pasto, dodamo lešnike ter sesekljamo še te, dodamo naribani jabolki, cimet in sok in limonino lupinico.
3. Dobljeno maso razmažemo po testu in zvijemo v zvitek.
4. Razrežemo ga na centimeter debele rezine in jih polagamo na papir za peko. ž5.
5. Pečemo pri 210 °C cca. 20 minut.
6. Za preliv marelični džem s 3 žlicami vode spasiramo skozi cedilo in z dobljeno glazuro polžke dobro premažemo.
7. Pustimo, da se ohladijo in glazura utrdi.