Slovenska 2

Polžki iz listnatega testa z lešniki in marelično glazuro

Čas kuhanja: 20min

Okusni listnati polžki se še topli kar topijo v ustih. Lešniki niso samo dobrega okusa, ampak vsebujejo veliko vlaknin, ki nudijo podporo prebavi. Poleg tega se v njih skriva vitamin E, ki ohranja lepo kožo. Naj zadiši iz pečice po okusnih dobrotah.

Sestavine

  • 1 plošča listnatega testa
  • 10 datljev ali 50 g rozin
  • ½ dl vode
  • 200 g lešnikov
  • 2 jabolki sok
  • ½ limone
  • 1 zravnana žlička cimeta
  • (po želji) naribana lupina 1 limone
  • 6 žlic mareličnega džema Natureta Supreme
  • 3 žlice vode

Postopek

1. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik debeline 3 mm.

2. Datlje skupaj s toplo vodo v sekljalniku sesekljamo v pasto, dodamo lešnike ter sesekljamo še te, dodamo naribani jabolki, cimet in sok in limonino lupinico.

3. Dobljeno maso razmažemo po testu in zvijemo v zvitek.

4. Razrežemo ga na centimeter debele rezine in jih polagamo na papir za peko. ž5.

5. Pečemo pri 210 °C cca. 20 minut.

6. Za preliv marelični džem s 3 žlicami vode spasiramo skozi cedilo in z dobljeno glazuro polžke dobro premažemo.

7. Pustimo, da se ohladijo in glazura utrdi.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna