Slovenska 2

Praline z mandlji in mareličnim džemom

Čas kuhanja: 30min

Praline bi lahko imenovali kar sladkorčki presenečenja, saj v svoji notranjosti skrivajo mnogo različnih polnil in okusov. Na čokoladni obliv pa se odlično pridajo različni posipi kot so mleti orehi, mandlji, kokos in tako dalje. To slastno čokoladno pecivo v obliki kakršnega poznamo danes so izumili v Belgiji, zato ta ponosno nosi naslov prestolnica čokolade.

Sestavine

  • 5 žlic mareličnega džema Natureta Supreme
  • 200 g oluščenih mletih mandljev
  • 150-200 g preprostih piškotov
  • ½ žličke limoninega soka
  • 100 g čokoladnega obliva
  • 20 g kokosove maščobe ali kakavovega masla

Postopek

1. Piškote zmeljemo, dodamo mlete mandlje, marelični džem in limonin sok. Masa mora biti gosta, a ne preveč lepljiva. Če je presuha, dodajmo več mareličnega džema, sicer več mandljev.

2. Iz mase oblikujemo kroglice. Če želimo v sredino kroglice vtisnemo cel olupljen, po možnosti rahlo opražen mandelj.

3. Praline potopimo v črni, mlečni ali belem čokoladnem oblivu, oblive lahko tudi mešamo.

4. Obliv stopimo nad vodno kopeljo, dodamo kokosovo maščobo (v tem primeru sicer ni nujno, le bel obliv zelo slabo teče, tam je skoraj nujno).

5. Polagamo naravnost v papirnate posodice za praline ali na peki papir. Gre tudi tako, da pralino nasadimo na paličico za ražnjiče in pomočimo v obliv. Nato paličico položimo v kozarec in počakamo, da se čokolada strdi.

6. Lahko pa kroglice povaljamo le v mletih mandljih ali kokosu in to je vse.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna