Pripravite puranje zrezke malo drugače in jim dodajte nekaj igrivosti in barv. Hrustljava skorjica bo dala tisto piko na i, dodajte brusnični džem, ki bo med sabo povezal in pridal kanček drznosti.
Sestavine
- rožmarin
- 3 naribane limonine lupine
- 60 ml deviškega oljčnega olja
- mleti poper
- 2 puranja fileja
- 50 g pršuta
- 30 g masla
Sestavine za omako:
- sok od puranjega mesa
moka - 250ml rdečega vina suhega
- 100g brusničnega džema
Postopek
1. Sesekljan rožmarin in naribano limonino lupino zmešamo skupaj z oljem ter dodamo sol in poper.
2. Nato mešanico premažemo po puranjih filejih, ki jih na to zavijemo v rezine pršuta. Ko meso zavijemo ga povežemo z ne povoskano vrvico da se zvitek ne odvije.
3. Položite meso v stekleno posodo ga pokrijte in postavite v hladilnik za eno uro in pol. Pečico nastavite na 200 stopinj.
4. V ponvi raztopite maslo in dodajte preostanek olja na to pecite meso na vsaki strani približno 5 minut dokler se ne obarva v zlatorumeno barvo. Nato prestavite v pekač. Meso pecite v prej ogreti pečici 40 minut oziroma dokler meso ne izpusti ves sok.
5. Prestavite v drugo posodo in meso pokrijte s aluminijasto folijo in pustite da meso počiva 20 minut.
6. Sok, ki je v ponvi postavite na ogenj dodate mu moko in mešajte 1 minuto dokler mešanica ne začne brbotati nato dolijete vino in kuhate.
6. Ko zavre mešajte še 5 minut oz. dokler se omaka ne zgosti, dodajte brusnični džem in mešajte še nadaljnih 10 minut dokler ne bo omaka gladka.