Pavlova torta je zagotovo tista torta, ki navduši s svojim razkošnim izgledom. Njena priprava pa je enostavna, tako da se jo boste z veseljam večkrat lotili. Za dekoracijo uporabite svojo domišljijo in torti dodajte gozdne sadeže, ki imajo poleg sladkega okusa izjemno veliko vitaminov, ki bodo krepile imunski sistem.
Sestavine
- 120 ml čičerkine vode – našli jo boste v 400-gramski pločevinki čičerke
- 250 g sladkorja v prahu
- žlica kisa
- ščep soli
- 200 ml mandljeve smetane
- 200 ml kokosovega jogurta
- gozdni sadeži Natureta
- sveže sadje po izbiri
Postopek
1. Čičerkino vodo s sladkorjem stepamo deset minut, dodamo žlico kisa in ščepec soli.
2. Na peki papir narišemo dva kroga, premera 18 cm, in nanju namažemo stepeno zmes.
3.Pekača damo v pečico in sušimo na 150 stopinjah Celzija 45 minut. Nato ju ohladimo v odprti pečici.
4. Smetano pripravimo tako, da stepemo kokosov jogurt, mandljevo smetano in tri žlice sladkorja v prahu.
5. Prvo plast premažemo z rastlinsko smetano in nanjo namažemo odtaljene gozdne sadeže. Položimo naslednji obod, premažemo s smetano in okrasimo s svežimi sadeži. Takoj pojemo! Dober tek!