Rulada z orehi brez moke
Čas kuhanja: 1,5 h
Tradicionalen recept naših babic bo navdušil z rahlim biskvitom in kombinacijo kisle smetane ter marmelade.
Za testo:
8 jajc
100 g sladkorja
1 vanilin sladkor
100 g mletih orehov
Za namaz:
Žlica šipkove marmelade Natureta
2 kisli smetani
Sladkor po okusu
Iz beljakov stepemo trd sneg. Vanj počasi vmešamo sladkor, vanilin sladkor in rumenjake. Zmes zlijemo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo približno 15 minut na 200 Celzija. Testo preložimo na vlažno krpo in odstranimo peki papir.
Testo zvijemo, ko je še toplo. Tako ga bomo kasneje lažje zvili. Za namaz na tanko namažemo šipkov džem in čez premažemo s kislo smetano, sladkano po okusu. Na tesno zvijemo v rolico in sproti režemo, da se ne posuši.