Privoščite si globok krožnik zdravja. Uživajte v bogatem okusu špinače, ki bo pogrela v mrzlih zimskih dneh. Za boljši okus dodaj liste koprive, ki so bogat vir kalcija in magnezija, ki pomaga pri utrujenosti in izčrpanosti, pa tudi skrbi za boljšo prebavo. Skuhajte to čudovito barvito juho, ki jo bo rada jedla cela družina.
Sestavine
- 450g zamrznjene špinače Natureta
- 35g svežih mladih kopriv
- 100g zmletih lešnikov
- 1l vode
- 4 stroki česna
- 4 listi žajblja
- 1 žlička zelenjavno-kvasne jušne paste
- muškatni orešček
- sol
- poper
- olivno olje
- smetana
Postopek
1. V kozici segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljan česen.
2. Ko se zlato obarva primešamo sesekljane liste žajblja, da zadišijo.
3. Dodamo zamrznjeno špinačo Natureta in kuhamo, da se špinača razpusti.
4. Primešamo koprive in lešnike.
5. Kuhamo 5 minut in zalijemo z vodo. Zavremo.
6. Začinimo z zelenjavno-kvasno jušno pasto, muškatnim oreščkom, solimo in popopramo.
7. Kuhamo še 5 minut. Juho dobro pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika.
8. Ponudimo jo s smetano.